personligt portræt
portrætfotografi
portræt mand

Portrætfotograf Silkeborg

Portrætfotograf Silkeborg til portrætfotografering af private samt til erhverv.

Både private og ansatte i en virksomhed kan have brug for et portrætbillede. Når det skal gøres, så bør det absolut være en professionel portrætfotograf, der tager de pågældende billeder. Det gør det, fordi et portrætbillede skal være så godt som overhovedet muligt.

Det skal gerne være et billeder, der signalerer kompetence, troværdighed og sympati, samtidig med, at billedet som helhed skal være af en meget høj kvalitet.

portræt
portrætfotos
herre portræt

Hvem kan have brug for et portrætfoto?

Som privatperson kan det være, at du har brug for et portrætfoto, som skal bruges som gave til andre i familien. Det kan også være i forbindelse med et pas eller et kørekort, at der er brug for et portrætfoto. Det kan være, at der er brug for et billede i forbindelse med en jobansøgning eller lignende. Det kan også bare være fordi, du gerne vil have et super godt billede af dig selv.

I forbindelse med noget erhvervsmæssigt er der ofte brug for portrætfotos. Mange virksomheder har en oversigt af de ansatte i form af billeder, navn og stilling. Disse billeder kan også bruges i bylines ved artikler og lignende i diverse skrivelser, tidskrifter og magasiner – enten offline eller online.

Det kan også være selvstændigt erhvervsdrivende, der kan have brug for at have et godt portrætfoto til en hjemmeside, flyers, visitkort eller lignende. 

Gode portrætfotografier er på mange måder vigtige i forskellige sammenhænge.

familie
familiefoto silkeborg
Familiefotografering Silkeborg

Hvor kan portrætfotos tages?

Der er flere steder, de gode portrætfotos kan tages. De kan enten blive taget i fotografens studio, i en given virksomhed eller ude i det fri. Om man vælger det ene eller det andet sted, kan afhænge af, hvad billederne skal bruges til, hvilken type virksomhed det drejer sig om, og hvad den enkelte kunde foretrækker.

Hvis du rykker ud i det fri for at få taget portrætbillederne, så er der mange skønne steder i og omkring Silkeborg, hvor det vil være oplagt at bruge omgivelserne som baggrund. Det kan være inde i den gamle bydel, det kan være ved vandet eller i skoven. Alt er muligt.

Hvad slags portræt?

Skal det være et nærportræt, hvor det kun er ansigtet, der ses, så vil der ikke være meget af baggrunden, der kommer med på billedet. Skal det være halvnær, eller skal det være et billede, hvor man ser det meste af kroppen, så vil man naturligvis kunne se noget af de omgivelser, som billedet er taget i.

Giver det mening, at man tydeligt kan se baggrunden, så er det jo også en mulighed. Det kan sige meget om personen, hvis man ser vedkommende i en bestemt kontekst. Derfor bør du være bevist om, hvilken baggrund der bliver valgt.

Du kan med fordel gå i dialog med fotografen for at få gode råd i forhold til de omgivelser, som dit portrætfoto skal tages i. Både omgivelser, lys og farver og den vinkel, som billedet skal tages fra er noget, som en fotograf har stor viden om. Det samme gælder udstyr og efterbehandling. Det sorterer under en professionel fotografs spidskompetencer.