FÅ DET SJOVE FREM I PORTRÆTFOTOGRAFERING

Stemning i portrættet – Vi vil alle gerne underholdes og et billede til medier kræver stemning eller effekter for at blive set. Her er et lille udpluk der er blevet brugt på de socialemedier og har givet god respons. Vi fortæller lidt om hvordan de blev til.

Der et kun et objektiv, som er fantastisk til at skabe effekter og det er et fiskeøje objektiv og brug gerne Hemi-defish til at få mere korrekt perspektiv. Et boost i farverne og leg med skyerne giver billedet her mere fokus på personerne. Teknikken til at booste farver og skyer.

Personerne på billedet

Personerne på billedet må gerne virke underholdene og få elimineret deres standart optræden foran kameraet til noget mere underholdene attitude. Det virker uanset om man er fotogen eller ej og kropsproget siger mere end man tager sig godt ud på billedet.

Hvad er mere livligt end et par piger, der udstråler livsglæde? Den største udfordring er bestemt hos fotografen om at få den skabt. Der er næppe en gældende teknik til hvordan det kan gøres, udover en god portion indlevelse.

Baggrunden kan tit være generende og det kan der heldigvis gøres noget ved. I photoshop bruges masking og sløring som til sidst, giver denne meget bløde baggrund. Dette billede er taget med en 18-200mm zoom objektiv og perfekt til close-up af personer.

Læs mere om kreativ portrætfotografi

portraetfoto

UDNYT VIDVINKEL EFFEKTEN

Man gør sig selv en tjeneste ved eksperimentere med sine objektiver. Vidvinkel og fiskeøje objektiver kan give dramatiske effekter og gør billedet mere spændende.

August er måneden der høstes, og halmballer er ofte et yndet mål for fotografering. Hvorfor ikke prøve noget lidt anderledes og vise noget med billedet? Det er varmt og is er en fornøjelse.

PRØV NOGET UTRADITIONELT FOTOGRAFERING

Hvor der er liv og glade dage, skal gerne vises med anderledes vinkler og det må helt bestemt gerne være helt fjollet.

Alt leg på legepladser og trampoliner er gode steder, og for at gøre det spændende handler det mest om en utraditionel synvinkel. Legende børn går rigtigt godt i hånd med en vidvinkel, også helt tæt på når der tages billededer.

Se flere portrætfotos fra Aarhus

PHOTOSHOP, HER LAVES STEMNING OM

Billedemanipulation er også vejen frem for at skabe til stemning og her er billedet brugt som tak til alle de fødselsdags hilsnerne man får på Facebook.

Det jeg gerne vil vise på billedet er, at jeg er overvældet over alle de hilsner der løber ind, og viser min glæde som en hyldest til dem. Ret simpel teknik og fed feedback på ens billede.